Welcome to our website! We work for you

اصول ایمنی هیدروژن فلوراید(HF)

برخی از ترکیبات شیمیایی بسیار خطرناک است. متاسفانه دانش کافی جهت استفاده از این مواد وجود ندارد.یکی از این مواد شیمیایی هیدروژن فلوراید است که در صنعت آبکاری نیز کاربرد دارد.

اثر هیدروژن فلوراید بر انسان

هیدروژن فلوراید از مهمترین ترکیبات حاوی فلورین می باشد که به صورت بی آب و آبدار یا غلظت های مختلف در دسترس می باشد.از مهمترین ویژگی های آن خورندگی و سمیت بسیار بالا، آزاد شدن مقدار زیادی گرما در اثر واکنش با آب و آزاد سازی گاز هیدروژن در حضور گرما و نور می باشد. از کاربرد های این ماده می توان به استفاده در صنایع هسته ای جهت غنی سازی اورانیوم و نیاز به تولید هگزافلوراید اورانیوم جهت استفاده در چرخه سوخت هسته ای ، کیت های الکترونیکی سیلیکونی صنایع فضایی و سوخت هواپیما با اکتان بالا اشاره نمود.

اثرات هیدروژن فلوراید بر انسان

تماس های پوستی و تنفسی با این اسد موجب تخریب و زخم کیسه های هوایی، سوختگی های شدید، لتهاب، تاول زدن پوست، تارسایی شدید کلویی، پایین آمدن کلسیم و منیزیم و بی نظمی حرکات عضله قلب و آسیب ای چشمی می شوند.

تماس های مزمن با غلظت پایین منجر به احتقان بینی و برونشیت و تکرار تماس در طول چند سال، به علت ته نشینی فلوراید در استخوانها موجب افزایش دانسیته استخوان ها به خصوص در ناحیه کمری ستون مهره ها و لگن و در آخر فلج کننده می شوداین اسید فاقد اثزات سرطان زایی و جهش زایی می باشد.

حفاظت پوست

به منظور پیشگیری از تماس‌های پوستی استفاده از لباس‌های حفاظتی مناسب (دستش‌ها، حفاظ‌های چشم و صورت و عینك) از جنس PVC، حداقل حفاظت لازم را فراهم می‌كنند. معمولا در هنگام كار از دستكش‌ با ضخامت‌ متوسط تا كلفت ویتون و نیتریل5 و یا لاستیك طبیعی استفاده می‌شود. توصیه می‌شود از یك جفت دستكش نیتریلی نازك در زیر دستكش اصلی برای جلوگیری از نشتی استفاده شود. لباس‌های حفاظتی بایستی عاری از روغن و گریس باشند و بطور منظم از نظر حفظ درجه موثر بودن كنترل شوند. همچنین جهت حفاظت پاها باید از پوتین‌های دهان گشاد و مقاوم با روكش‌های پلاستیكی استفاده ‌شود.

حفاظت چشم ها

در هنگام كار با هیدوژن فلوراید از عینك‌های ایمنی مقاوم در برابر ضربه، بدون مجاری تهویه كناری به همراه حفاظ‌های صورت استفاده می‌شود. به‌واسطه ماهیت خورندگی زیاد این اسید‌ها،  عینك‌های ایمنی دور بسته به تنهایی حفاظت مناسبی فراهم نمی‌كنند.

حفاظت تنفسی

در مواردی كه غلظت هیدروژن فلوراید در هوا بیشتر از حد مواجهه مجاز می‌باشد، از ماسك‌های تنفسی استفاده می‌شود. در مواردی كه احتمال مواجهه با غلظت‌های بالا وجود دارد، نظیر جاهای محصور و محل‌های نشتی، از ماسك‌های متصل به تجهیزات تامین كننده هوا یا ماسك‌های كپسول‌دار متكی به خود6 استفاده می‌شود. مواجهه تماسی با غلظت های 30ppm یا بیشتر منجر به وارد آمدن آسیب فوری به فرد می‌شود و در این موارد از ماسك‌های تنفسی تایید شده، كپسول دار متكی به خود استفاده می‌شود.

مطالب مرتبط

تمام حقوق این سایت متعلق به شرکت پویاب فلز میباشد