Welcome to our website! We work for you

خوردگی و تجهیزات پزشکی

در روز های اولیه صنعت تجهیزات پزشکی، مشکلات قابل توجهی در زمینه خوردگی و تخریب کلی مواد در محیط تهاجمی بدن انسان وجود داشت.

با این حال با گسترش علم مواد در دیگر صنایع مثلا گسترش مواد مقاوم به خوردگی در صنایع فضایی پیشرفت خوبی در تجهیزات پزشکی نیز ایجاد شد. بعنوان مثال دستگاه های تنظیم ضربان قلب، سنجش های الکترونیکی و منبع تغذیه، اجزای آسیب پذیری هستند که در یک محفظه تیتانیوم مهر و موم شده و با لیزر جوش داده می شوند تا از محیط خورنده در امان بمانند.

خوردگی و تجهیرات پزشکی

اتصالات الکتریکی خارج از دستگاه نیز با شیشه های مقاوم در برابر خوردگی با سرامیکی که در یک فضای جدا از بدن انسان قرار گرفته است با لایه های محافظ (مثل مواد اپوکسی) از خوردگی محافظت می شوند. تکنولوژی آب بندی در اوایل ظهور این صنعت وجود نداشت و به تدریج گسترش یافت. از دیگر دستگاههای قابل کاشت در بدن انسان، مفاصل ارتوپدی، ستون فقرات است که در همان ابتدا از فولاد های ضد زنگ ساخته می شوند.

آلیاژهای ایمپلنت معمولا از سه دسته مواد ساخته می شوند که شامل فولاد ضد زنگ، آلیاژهای پایه کبالت، کروم و تیتانیوم است. سؤال اینجاست که آیا خوردگی فلزی ایمپلنت باعث ایجاد مشکلات بالینی خواهد شد؟

سوالی است که معمولا یک مهندس حین تجهیز یک دستگاه برای کاشت در بدن باید به آن پاسخ بدهد. مسایل متعددی ممکن است با ایمپلنت در عمل جراحی ایجاد شود یکی از مهمترین و اساسی ترین جنبه ها، برهم کنش بین محیط فیزیولوژیکی اطراف و سطح ایمپلنت است. این برهمکنش می تواند منجر به شکست ایمپلنت، اختلال در عملکرد آن و نیز اثرات خوردگی ناشی از آن بر بدن انسان و درنتیجه رد ایمپلنت توسط بافت های اطراف می شود.

تولید یک دستگاه برای کاشت در بدن انسان نیازمند شناخت کامل وضعیت درونی بدن است. بدن انسان محیطی نیست که به آسانی پذیرای عضو جدیدی باشد. محیطی حاوی الکترولیت، به شدت اکسیژن دار و غنی از نمک در PH حدودا 7/4 و دمای 37 درجه سانتیگراد است. در حالی که کلراید تهاجمی ترین محلول برای فلزات است و حضور ترکیبات یونی و مایعات غنی از پروتئین، فهم محیط خورنده بدن را پیچیده می کند. تغییر در خواص آلیاژها می تواند منجر به تفاوت هایی در خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی آنها شود از آنجایی که فلزات ذاتا در برابر خوردگی حساسند، ایمپلنت معمولا قبل از بسته بندی نهایی در معرض یک حمام اسیدی یا بعضی فرآیند های الکتروشیمیایی(استفاده از آلیاژهای تیتانیوم) با یک روش الکتروپولیش قرار می گیرد.

مطالب مرتبط

آشنایی با آبکاری گالوانیزه گرم ...

تردی یا ترک خوردن در اثر تماس با فلز مذاب ...

مطالبی در مورد تمیزکاری الکترولیتی (چربیگیری الکتریکی) ...

تخصص به طور مساوی در تمام جهان توزیع نشده است ...

تاثیر دما بر آبکاری آندایزینگ سخت: ...

براقی گالوانیزه (روی) سیانوری ...

کاربرد نانو الیاف در کروماتوگرافی ...

سمنتاسیون چیست؟ ...

انواع حمامهای آبکاری الکترولس های نیکل: ...

شیمی تر Wet Chemistry ...

ترکیبات مورد استفاده به عنوان تسریع کننده ها و فعال کننده ها در اکسالاته کردن ...

روش های ارزیابی مقاومت به خوردگی آبکاری آلمینیوم ...

آشنایی با فرآیند الکتروفورمینگ ...

چه عواملی باعث کاهش قدرت پرتاب در آبکاری کروم می شود؟ ...

آشنایی با آبکاری نیکل بارل - بشکه ای دوار ...

انقلابی در علم شیمی و الکترونیک با روش جدید تولید لایه‌های فلزی ...

آبکاری بر روی پلاستیک ...

فولاد ماراجینگ چیست؟ ...

داستانی بدون شرح!! ...

رویکرد شبیه سازی برپایه عامل برای برنامه های ایمنی وبهداشت شغلی ...

فرایند اصلی در ترسیب الکتریکی ...

تعریف خوردگی چیست؟ ...

تمام حقوق این سایت متعلق به شرکت پویاب فلز میباشد